MANDATED REPORTER TRAINING AND OVERVIEW OF SAFETY, LEGAL,
AND BASIC NEEDS PROGRAMS & SERVICES

FRIDAY, MARCH 22, 2024

8:30am-1:00pm (doors open at 8:00am for coffee and conversation)
HARBOR VIEW CONFERENCE ROOM, 3195 Main Street, Barnstable Village, MA

 

TRAINING INFORMATION

EVENT AGENDA   (download a copy of Agenda)

8:00am Doors open for check-in, coffee and pastries
8:30-9:10am Welcome and Overview of the Trauma Response in Abused and Neglected Populations (40 min)
Bob Ravenelle, Director of Grant & Contract Management,
Independence House, Inc.
  PART 1: MANDATED REPORTING
9:10-9:55am Disabled Persons Protection Commisssion (DDPC) (45 min)
Benjamin Hutchins, Learning and Development Specialist
9:55-10:40am  Elder Services of Cape Cod and the Islands (45 min)
Betina Michaowski, Protective Services Supervisor
10:40-10:50am BREAK (10 min)
10:50am-11:50am Department of Children and Fimilies (60 min)
John Parent, MEd, Investigations/Response Supervisor
11:50am-12:20pm Cape & Islands District Attorney’s Office (30 min)
Courtney Scalice, ADA, Chief of the Vulnerable Abuse Unit
  PART 2: COMMUNITY RESOURCES
12:20-1:00pm Safety, Legal and Basic Needs Programs and Services for SDV Survivors and Others (40 min)
Bob Ravenelle, Director of Grant & Contract Management,
Independence House, Inc.
1:00pm Evaluations & Adjourn